Lastechnische groothandel met vakkennis en aandacht

Keuringen, reparaties, valideren, kalibreren en onderhoud alles bij één partij

Uw lasapparatuur, gasinstallatie, gereedschappen en machines zijn welkom!

Al uw elektrische apparatuur dient gekeurd te worden. Dit valt van onder de ARBOWET. Als werkgever dient u er voor te zorgen dat uw apparatuur veilig is om mee te werken. Echter om aan de norm NEN-EN 1090 of NEN-EN-ISO 3834 te kunnen voldoen, is alleen een elektrische veiligheidskeuring volgens NEN 3140 niet voldoende. Uw lasmachine moet dan ook worden onderhouden volgens de norm NEN-EN-IEC 60974-4 en dit moet ook worden gedocumenteerd.

Lastotaal houdt voor u bij wanneer uw apparatuur weer aan de keuring toe is. En regelt en verzorgd uw documentatie zodat u niet voor verrassingen komt te staan d.m.v. een online klanten portaal.

Natuurlijk kunnen de werkzaamheden bij ons in de werkplaats gebeuren maar zeker ook bij op locatie plaats. Onze zeer goed opgeleide monteurs komen bij u langs om bij u ter plaatse.

Gelijktijdig voeren onze monteurs klein onderhoud aan de machine uit, waardoor storingen voorkomen worden en uw productie geen vertraging oploopt.

Uw apparatuur word voorzien van een sticker met QR code die u direct inzicht geeft in alle gegevens van uw apparaat. Zodat u te allen tijde compleet voldoet aan de normen waaronder u last.


Extern Lascoördinator

De regelgeving omtrent lassen en kwalificeren van laswerk en las coördinatie verandert steeds in hoog tempo. Als ondernemer is dit moeilijk bij te houden. Recent voorbeeld is de 1090 norm, die veel bedrijven hoofdpijn heeft bezorgd. 

Lees verder